Вести

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ РЕКОВАЦ

Престоница левачког краја, Рековац, свечано је обележио дан општине и 75 година од ослобођења од окупатора у Другом светском рату. Уз доделу највиших општинских признања најзаслужнијим појединцима и организацијама, на свечаној седници најављене су и нове инвестиције у левачком крају.

Плакете су додељење генералу потпуковнику Миодрагу Панићу, параолимпијцу Драгану Ристићу као најбољем стрелцу на Светском првенству у Мелбурну и Зорану Вуловићу власнику компаније Вуловић транспорт из Крагујевца.
Председник општине Рековац др Александар Ђорђевић изјавио је да је током његовог мандата урађено пуно за малу општину попут Рековца.

– Очекује нас велика инвестиција и покретање погона у некадашњој Фабрици каблова у Рековцу где очекујемо 300 радних места. Асфалтирали смо многе улице у Рековцу и целом Левчу, реконструисали смо дом културе, обновили кухињски блок и направили нов терен за мали фудбал у Рековцу. Очекује нас изградња нове водоводне мреже, асфалтирање деонице пута од Крагујевца до Рековца кроз ратковачке шуме и следеће године велика инвестција је нов мост у Рековцу – казао је Ђорђевић присутнима.
Зоран Вуловић из Вуловић гроуп-а рекао је да му је призанање од општине Рековац посебно значајано јер га добија од људи које познаје читав живот.

– Ово признање ме је обавезело да урадим још више за свој родни крај а пројекат реализације индустријске зоне је на реду. Реч је о 22 хектара, где се пружа могућност за више садржаја. Ту планирамо хладњаче, департмане за прераду воћа и поврћа и да све има своју употребну инфраструктуру. До јуна следеће године имаћемо инвеститора из Немачке, јер су у току преговори, а реч је о послу за 650 радника – рекао је Вуловић додавши да је реч о аутокомпоненташу који има везе са Волсфагеном.